W&M Psychologen

ontwikkel assessment

< homepage

In het kort
Assessments geven effectief inzicht bij vraagstukken rondom werving&selectie, coaching, reorganisatie, talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling of samenwerkingsvraagstukken.

W&M psychologen biedt verscheidene oplossingen van valide en betrouwbare online assessments tot maatwerk assessments inclusief werken met acteur en begeleiding door een ervaren psycholoog. Selectie of ontwikkeling assessment/centers op locatie, voor een enkele specifieke functie of grotere aantallen kandidaten (bijv werving van talentenpools) behoren tot de mogelijkheden.

Op elk vraagstuk wordt passend ingespeeld maar wel altijd vanuit een positief, ontwikkelings- en oplossingsgericht perspectief. Daarbij wordt Onafhankelijk, betrouwbaar advies gegeven dat zekerheid en vertrouwen biedt. Vertrouwelijkheid gegarandeerd.

Waarvoor W&M psychologen assessment inzet

Assessment binnen de 3 W&M pilaren (proces)

Wat is een assessment
Het woord assessment betekent letterlijk balans; controle van de kennis; afweging; waardering; vaststelling.

W&M psychologen ziet een assessment als een beoordelingsprogramma inclusief psychometrische testen dat kandidaten en eventueel de organisatie inzicht geeft in de capaciteiten en talenten van een persoon. Het is een persoonlijke beoordeling die we gezamenlijk aangaan. Het sluit desgewenst naadloos aan op training, loopbaanbegeleiding, coaching etc. We leveren graag maatwerk.


Test procedure en instrumentarium
De samenstelling van een assessment hangt af van de vraag maar bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen;
– Persoonlijke of telefonische intake organisatie
– Persoonlijke of telefonische intake kandidaat (optie: skype etc voor buitenlandse kandidaten)
– (Online) assessment bestaande uit persoonlijkheid-, motivatie-, capaciteiten (lees:intelligentie) testen. Extra testaanvullingen behoren tot de mogelijkheid en zijn afhankelijk van de vraag
– Specifieke (groeps)vaardigheidstesten en werksimulaties (lees: rollenspel met acteur/actrise)
– Een of meerdere interviews met de psycholoog (optie: skype etc voor buitenlandse kandidaten)
– Rapport incl ontwikkeladvies
– Terugkoppeling naar de organisatie (eventueel samen met de kandidaat)
– Aanvullende opties zijn 360 graden feedback & gaming +Cut-e

PLAATJE PROCESSTAPPEN

Een kandidaat wordt begeleid en voorbereid tav het assessment in het intakegesprek. Daarnaast krijgt de kandidaat de mogelijkheid tot (online) oefenen.

Het assessmentprofiel wordt van te voren opgesteld rekening houdend met een zo groot mogelijke objectiviteit, validiteit en betrouwbaarheid ten aanzien van de resultaten. We hebben een goed ontwikkelde profiel database en blijven hier continu op aanscherpen. Het functie & competentie profiel opstellen gebeurd in co-creatie met de opdrachtgever.

W&M psychologen maakt gebruik van geavanceerd (wetenschappelijk onderbouwt) testinstrumentarium via verschillende aanbieders. We zijn gecertificeerd voor meerdere testleveranciers omdat we kwaliteit willen waarborgen en onafhankelijkheid willen garanderen door de juiste materialen te matchen bij elke opdrachtgever. Daarnaast blijven we zo op de hoogte van de nieuwste facetten in ‘assessment land’.

W&M psychologen heeft tevens een uitvoerige internationale ervaring bij het uitzetten van assessments.

We houden ons ten alle tijden aan de beroepscode van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen- link) met betrekking tot assessment. Kwaliteit, eerlijkheid en respect/betrouwbaarheid is belangrijk voor W&M psychologen.

Aanvullend is er voor organisaties de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Analyse tak. Dat betekent dat hoogwaardige analyses op meerdere assessment resultaten kunnen worden uitgevoerd waardoor anonimiteit wordt geborgd maar de organisatie duidelijk inzicht krijgt op de aandachtspunten voor de hele organisatie, afdeling of groep krijgt voor de komende tijd (klik hiervoor voor meer info).


Interesse en tarief

In geval van interesse en tarief aanvraag, neem gerust contact op zodat een passend tarief kan worden afgegeven (dit wordt per direct opgesteld en doorgegeven).


Na het assessment

Voor eventuele vervolgstappen qua ontwikkeling biedt W&M psychologen advies en ondersteuning. In geval van expertise buiten ons werkveld zullen we doorverwijzen naar een geschikte partner.

Capaciteitentests (IQ tests) omvatten o.a. : Logisch redeneren (figuurreeksen, syllogismen), Numerieke tests (cijferreeksen), Taalkundig redeneren (verbale analogieën, diagrammen), Cijfermatig inzicht, Taalvaardigheid, Rekenvaardigheid en Ruimtelijk inzicht.

(bron: http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/EN/NL/assessment).

 

< homepage